Úticél
Érkezés
Távozás
Le MathurinHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 59 €-tól
Le Méridien EtoileHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 79 €-tól

Vásárlás Párizsban

Párizs híres, és érdekes üzletei, butikjai, piacai

Párizs vitathatatlanul a divat fővárosa, és a shoppingolni szeretők álma. Otthona az ún. Haute Couture üzleteknek, ahol a világ 15 vezető divatcégének egyedi ruhái vásárolhatók meg (ilyen üzletek főleg a Rue du Faubourg, Saint-Honoré és Avenue Montaigne környékén találhatóak). Párizsban továbbá megtalálható minden vezető világmárka boltja, nem egy láncnak több üzlete is van itt, és nem csak a ruhaiparból. Ezeken kívül is számos kisebb kincs, érdekes bolt, nyüzsgő piac fedezhető fel a francia fővárosban, így Párizsban mindenki talál magának érdekességet, legyen az egy szép ruha, egy érdekes könyv, egy kiváló illatszer, vagy egy érdekes csecsebecse, esetleg egy különleges ajándék szeretteinknek valamelyik bolhapiacról. Akik a luxusvilág, és a dolce vita városában szeretnének bevásárolni, igen csak ki kell nyitni a pénztárcájukat, ezért érdemes figyelni a leértékelésekre, amelyek általában januárban, és júliusban vannak, és soldes névvel illetik őket Párizsban.

Galeries Lafayette

Az 1893-ban alapított Galeries Lafayette nem csak egy híres párizsi áruház, hanem csodálatos, neobizánci üvegdómjával Párizs egyik látnivalójának is számít. Az épület teraszáról szép kilátás nyílik Párizsra. A Lafayette sikerére jellemző, hogy New Yorkban, és Berlinben is nyílt boltjuk, bár a new york-i később bezárt. Az áruházban tervezői ruhák találhatóak minden korosztály számára, valamint keddenként, és péntekenként divatbemutatókat is tartanak. A ruházati cikkeken kívül, a földszinten a világ legnagyobb parfümüzlete található, a 6. emeleten pedig műszaki cikkek. Az áruház nem a kispénzű turistákra számít, ez a luxus helye, de mindenképpen érdemes szétnézni, hiszen a Lafayette megtekintése már önmagában is nagy élményt jelent.

Eljutás: Cím: 40, blvd Haussmann. Metró: 7-es, 9-es vonal: Chaussée d'Antin - La Fayette megálló. 3-as, 7-es, 8-as vonal: Opera állomás. RER A: Auber megálló.

Szállás Párizs - Galeries Lafayette

 

 

 

Le Bon Marché

Le Bon Marché, azaz franciául "a jó piac" a neve Párizs egyik leghíresebb, és legelegánsabb áruházának. Ez a a világ 2. legrégebbi áruháza (az első Manchesterben nyílt) - 1838-ban nyitották, és mai, Gustav Eiffel által tervezett épületében 1876 óta székel.

Eljutás: Cím: 24 Rue de Sévres. Metró: 10-es és 12-es vonal: Sévres Babylone megálló.

Szállás Párizs - Le Bon Marché

 

Printemps

A Galeries Lafayette-el együtt, Párizs másik híres nagyáruháza, a Printems is a Boulevard Haussmanon található. Az áruház 1865-ben nyílt, egyik jellegzetessége az art noveau üvegkupolája, melyet 1923-ban építettek hozzá, majd 1939-ben lebontották, félve, hogy esetleg bombatalálatot kap, és 1973-ban építtették vissza. A 3 épületben női, és férfi ruházat, kiegészítők, luxus-, és szépségápolási cikkek, bútorok, és éttermek találhatóak.

Eljutás: Cím: 64, boulevard Haussmann. Metró: 3-as, 9-es vonal: Havre Caumartin megálló. RER A: Auber megálló. RER E: Haussmann St-Lazare állomás.

Szállás Párizs - Printemps

 

Forum des Halles

Párizs hatalmas piacát 1971-ben lerombolták, és helyére építették a modern Forum des Hallest, amely 1979-ben nyílt meg. A Les Halles legnagyobb része az utcaszint alatt helyezkedik el. Az üzletközpontot szobrok, szökőkutak, és mozaikok színesítik. A Forum des Halles sok kritikát kapott kinézete miatt, ezért Párizs vezetése az átépítését tervezi. 5 szintjén mintegy 180 üzlet található, ahol a ruháktól a műszaki cikkeken át minden megkapható, valamint több étterem, és mozi is található itt. Az árak viszonylag kedvezőnek számítanak.

Eljutás: Cím: 101 Porte Berger - CIDEX 274. Metró: 4-es metró: Les Halles megálló. 1-es, 4-es, 7-es, 11-es, 14-es metró: Chatelet állomás. RER A, B, D: Chatelet-Les Halles megálló.

Szállás Párizs - Forum des Halles

 

Marché Mouffetard / Mouffetard piac

Ezen a turisták által kevésbé ismert helyen egy tipikus párizsi piac hamisíthatatlan hangulatát érezhetjük, figyelhetjük a sürgés-forgást, és persze gyönyörű környezetben vásárolhatunk is. Finom, és friss zöldségek, gyümölcsök, gombák, sajtok, péksütemények, ruhák kaphatók itt, és utcai művészek is szórakoztatják a vásárlókat.

Eljutás: 7-es metró: Censier Daubenton megálló.

Szállás Párizs - Marché Mouffetard / Mouffetard piac


 

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel