Úticél
Érkezés
Távozás
Le MathurinHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 59 €-tól
Le Méridien EtoileHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 79 €-tól

Éjszakai élet Párizsban

Párizsi klubok, diszkók, bárok, szórakozóhelyek

Mikor az est leszáll, a fények városa nem csak csodálatos, új ruhába bújik, hanem éjszakai élete is beindul. Ilyenkor pusztán az utcákat járni, az embereket nézni, a fényeket, és a sürgés-forgást csodálni is hatalmas élményt nyújt. Nyári éjszakákon az Eiffel-toronynál is beindul az élet, a torony előtti parkban fiatalok ezrei piknikeznek, iszogatnak, beszélgetnek, és ismerkednek, de ez jellemző még a Sacre-Coeur előtti lépcsőkre, a Művészetek hídjára, és több más helyre is. Párizs éjszakai szórakozási lehetőségeire inkább az elegáns, és igen drága bárok, kabarék jellemzőek, de a diszkók, és egyéb, fiatalabbak számára inkább preferált szórakozóhelyek is jelen vannak, amelyek közül a legjobbakból, legérdekesebbekből az alábbiakban válogatást adunk. De ezeken felül is érdemes pl. a latin negyedben, a Pigalle-ban, vagy a Bastille környékén elindulni felfedező útra, hiszen mindenki találhat az ízlésének megfelelő, élőzenét nyújtó kiskocsmát, vagy egy diszkót, ahol az általa kedvelt zenei stílus zenéire táncolhat. Párizsban a legnépszerűbb zenei stílusok a house, a techno, és a latin, valamint kisebb mértékben a hip hop, és a dnb. Így a legtöbb szórakozóhelyen döntően elektronikus zenékre lehet bulizni. Érdekesség, hogy éjjel egyig sok diszkóban nem indul be az élet. Az igen elegáns Párizsiak a szórakozóhelyeken is szép ruhákban jelennek meg: ezért, bár a legtöbb helyen nincs dress code, ha nem akarjuk alulöltözöttnek érezni magunkat, nem ajánlatos hétköznapi ruhákban, farmerben, és sportcipőben meglátogatni Párizs szórakozóhelyeit.
 

Rex Club

A legjobbnak tartott elektronikus zenei klub Párizsban főleg a house-, és a techno zenei stílusok rajongóinak tetszését fogja elnyerni, bár nem feltétlenül kell az említett zenei stílusok rajongójának lenni, hogy a klub fantasztikus hangulatától eksztázisba essenek a fiatalok. A legendás szórakozóhelyre évről évre a világ legjobb dj-i látogatnak. A hangminőség elképesztő.

Eljutás: Cím: 5, boulevard Bonne-Nouvelle. Metró: 8-as, 9-es vonal: Bonne Nouvelle állomás.

Belépőjegy: 11 Eurótól.

Szállás Párizs - Rex Club

 

 

 

La Loco(motive)

A Moulin Rouge mellett lévő hatalmas diszkó nem csak az elektronikus zenei hívei számára nyújt remek kikapcsolódást: három szintjén más-más zenei stílusok zenéi szólnak. Gyakran a földszinten koncerteket is tartanak. A La Locot sok fiatal, és számos turista látogatja.

Eljutás: Cím: 90, Boulevard de Clichy. Metró: 2-es vonal: Blanche, vagy Pigalle állomás.

Belépőjegy: Vasárnaptól keddig 12 Euró, pénteken, szombaton és ünnepnapokon 15 Euró.

Szállás Párizs - La Loco(motive)
 

Barrio Latino

Diákoktól az idősebb irodai dolgozókig mindenkit elvarázsol Párizs legjobb latin-klubjának a hangulata. A minőségi latin zene mellett a berendezés is latin motívumokat idéz. 5 emeletén étterem, fantasztikus koktélokat kínáló bár, és diszkó is működik. Sokan járnak ide dél-amerikai ételeket enni, vagy akár csak egy italra, illetve hogy latin zenére táncoljanak a hajnali 2 órás zárásig.

Eljutás: Cím: 46-48 Rue du Faubourg Saint-Antoine. Metró: 1-es, 5-ös, és 8-as vonal: Bastille állomás.

Szállás Párizs - Barrio Latino
 

Batofar

A Szajnán lévő állóhajón evésen, és iváson kívül, elektronikus zenére lehet táncolni. Ez egy igen egyedi, különleges, nagy élményt nyújtó szórakozóhely. Mivel egy hajóról van szó, kapacitása véges, ezért előfordulhat, hogy sokat kell sorban állni, ha valaki későn érkezik.

Eljutás: Cím: 11 quai Francois-Mauriac. Metró: 6-os vonal: Quai de la Gare állomás, vagy 14-es vonal: Bibliothe`que F. Mitterrand állomás.

Belépőjegy: 10-13 Euró.

Szállás Párizs - Batofar
 

Moulin Rouge

A Pigalle-on, a Montmarte mellett található a világ leghíresebb mulatója, amely 1889-ben épült. Többek között La Goulue, Josephine Baker, és Frank Sinatra is felléptek a híres szórakozóhelyen. A Moulin Rouge-ról 1952-ben és 2001-ben készült filmeket is Oscarra jelölték. Ha nem csak kintről szeretnénk megnézni a szórakozóhelyet, hanem egy műsort is végigülnénk, akkor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, és a Moulin Rouge weboldalán előre helyet foglalni. A legtöbb vélemény szerint a magas ár, és az azért kapott pezsgő, és showműsor nem éri meg, ezt a pénzt sokkal hasznosabb, és érdekesebb dolgokra is el lehet költni Párizsban. Ha profi showműsort szeretnénk látni, akkor pl. az Operában.

Eljutás: 2-es metró, 12-es metró: Pigalle megálló.

Belépő (2010): 21:00-es show: 102 Euró, 23:00-as show: 92 Euró (fél üveg pezsgővel), 150 vagy 165 vagy 180 Euró (vacsorával, és fél üveg pezsgővel, 19:00-től vacsora, 21:00-től show, az ár a menütől függ).

Nyitva tartás: Showműsorok 21, és 23 órakor.

Szállás Párizs - Moulin Rouge
 

Pompidou Központ / Centre Georges Pompidou

Az egyesek által a modern építészet csúcsának tartott, a szakma által több elismeréssel honorált, e sorok írójának véleménye szerint azonban nappal csúnyácska, éjszaka némileg szebb épület 1971-1977-ig épült. Az épület gyakorlatilag "ki van fordítva", élénkszínű csövei (a fűtés, a víz, és elektromos csövek) az épület külső részén találhatóak, és a panoráma-mozgólépcső is az épületen kívül található. A Pompidou központba ha nem is az épület, de a kilátás, és a Modern Művészetek Múzeuma miatt azonban érdemes ellátogatni. A Pompidou Központ előtti tér roppant népszerű, itt több más párizsi parkhoz, és térhez hasonlóan a fiatalok piknikeznek, beszélgetnek, és ismerkednek, valamint utcai mutatványosok, zsonglőrök, és zenészek szórakoztatják az egybegyűlteket.

Eljutás: Gyalog a Szajna partján a Louvre felől, majd követve a Pompidou központ irányába mutató táblákat. 4-es metró: Les Halles megálló. 11-es metró: Rambuteau megálló. 1-es, 4-es, 7-es, 11-es, 14-es metró: Chatelet megálló. RER A, B, D: Chatelet-Les Halles megálló.

Belépő a múzeumba, és a kilátóba (2010): 12 vagy 10 Euró, időszaktól függően. 18-25 év közöttieknek 9 vagy 8 Euró. Érvényes a múzeumbérlet. 18 éven aluliaknak ingyenes. A múzeumbelépő minden hónap első vasárnapján ingyenes. Belépő csak a kilátóba: 3 Euró. 26 éven aluli EU-s polgároknak ingyenes, a hónap első vasárnapján mindenki számára ingyenes.

Nyitva tartás: 11:00-21:00,

Szállás Párizs - Pompidou Központ / Centre Georges Pompidou

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel