Úticél
Érkezés
Távozás
Le MathurinHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 59 €-tól
Le Méridien EtoileHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 79 €-tól

Párizs legnépszerűbb parkjai, és kertjei

Párizsban valóságos "piknikkultúrával" találkozhatunk. Jó idő esetén a terek, és Párizs számos gyönyörű, szépen karbantartott parkjai megtelnek piknikező, napozó, sportoló fiatalokkal, és idősebbekkel. Párizsban járva vétek lenne kihagyni a gyönyörű parkok meglátogatását, a napsütés, a szép környezet, a tavacskák, a szökőkutak élvezetét.
 

Luxembourg-kert / Jardin du Luxembourg

A latin negyedben, a Panthéonhoz, és a Párizsi Magyar Intézethez közel található Párizs legnagyobb körbekerített parkja, a Luxembourg-kert (Jardin du Luxembourg). A parkban szép növényeket, szobrokat (köztük a new york-i Szabadság-szobor mását), és egy csodás Medici-szökőkutat találhatunk. A Luxembourg-kastély előtt lévő tóban az úszkáló kacsák, és hattyúk mellett a gyerekek miniatűr vitorlás hajókkal játszanak. A fűben, és a tó körülötti padokon pedig piknikeznek, napoznak, és pihennek a látogatók. A parkban egy szabadtéri koncertszínpad is van, gyakori hangversenyekkel, valamint egy méhészeti iskola is működik. A látogatók aktív kikapcsolódását teniszpályák szolgálják, a gyermeknek pedig egy nagy játszótér okoz örömet, valamint lehetőségük van pónin, és szamáron is lovagolni.

Eljutás: A Szajna partról a Rue Bonaparte-ra kanyarodva, és az utcán végigmenve. RER B: Luxembourg megálló. 12-es metró: Notre-Dame des-Champs vagy Rennes megálló, némi gyaloglással.

Belépő: Ingyenes belépés

Nyitvatartás: Változó

Szállás Párizs - Luxembourg-kert / Jardin du Luxembourg

 

Tüllériák kertje / Jardin des Tuileries

A tüllériák kertje a Louvre, és a Concorde-tér között található park, kis tavacskával, növényekkel, és szép szobrokkal, a park végén pedig egy egyiptomi obeliszkkal. Szintén népszerű park, a mesterséges tó körül sokszor nehéz ülőhelyet találni. Itt is népszerű a gyerekek körében a modellhajókkal való játék.

Eljutás: Gyalog a Szajna parton, a Louvre-tól. 1-es metró: Tulleries megállóhely.

Belépő: Ingyenes belépés

Nyitvatartás: Változó

Szállás Párizs - Tüllériák kertje / Jardin des Tuileries

 

Bois de Vincennes

A 9.947 km2 területű park 3x nagyobb a new york-i Central Parknál, és 4x akkora, mint a londoni Hyde Park. 1860-ban III. Napóleon tette közparkká. A Párizs tüdejének nevezett szép parkban egy stadion, és egy lóversenypálya is helyet kapott, a hangulatot pedig 4 tó is fokozza, melyek közül egyiken egy sziget, és azon barlang is található. A Vincennes helyet ad egy 12 hektáron elhelyezkedő, 1200 állatnak otthont adó állatkertnek is, amely gyalog, és kisvonattal is bejárható. A Bois de Vincennes területén egy botanikus kert is található, és egy Buddha-szobor is felfedezhető.

Eljutás: 1-es metró: Pte de Vincennes megállóhely. 8-as metró: Porte Dorée, vagy Porte de Charenton megálló

Szállás Párizs - Bois de Vincennes

 

Parc de la Vilette

Párizs legmodernebb, és legnagyobb parkjában, amely egyben Párizs 2. legnagyobb zöldterületének számít, -talán- kétes értékű, roppant modern modern "szobrok" vannak, olyanok, mint pl. egy biciklikerék a földbe építve. A park szélén található Európa legnagyobb tudományos múzeuma, az évi 5 millió látogatóval büszkélkedő Cité des Sciences et de l'Industrie. Közvetlenül mellette a Géodé, egy kör alakú, 3D-s, 12.1-es hangrendszerrel rendelkező OMNIMAX-mozi "úszik". A parkban lévő szabadtéri színpadon koncerteket tartanak, a park diszkójában pedig éjjelente bulizni vágyók szórakoznak.

Eljutás: 7-es metró: Porte de la Vilette megálló. 5-ös metró: Porte de Pantin megálló.

Belépő: Ingyenes belépés. A múzeum, a mozi, és a diszkó belépőköteles

Nyitvatartás: A park éjjel-nappal nyitva tart.

Szállás Párizs - Parc de la Vilette

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel