Úticél
Érkezés
Távozás
Le MathurinHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 59 €-tól
Le Méridien EtoileHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 79 €-tól

Éttermek, kávézók Párizsban

Párizs híres és különleges éttermei, és kávéházai

Franciaországban, így Párizsban is, az étkezés művészetnek, és különleges alkalomnak számít. Ez a művészet megnyilvánul minden téren: a hozzávalók gondos kiválasztásában, az előkészítésben, az elkészítésben, a tálalásban, majd az ételek elfogyasztásában is. Ez tennen érhető a francia családoknál, és egyéb közösségeknél is: egy étkezés akár 2 órán keresztül eltarthat, amely idő alatt remek beszélgetésekbe bonyolódnak. Ha nem otthon étkeznek, a párizsiak, igen magas életszinvonaluknak köszönhetően, megengedhetik maguknak, hogy akár naponta többször étterembe menjenek, és ott többfogásos menüt fogyasszanak. Párizs jellegzetes, és szinte minden utcában található éttermei ennek megfelelően mindig tele vannak. Ugyan a gyorséttermek is megjelentek Franciaországban, de a legtöbb francia elutasítja őket. A párizsi éttermekben a borravalót általában már tartalmazza az ár, és a számlán is feltüntetik.

A francia konyha világszerte elismert. Leginkább a remek francia borok, sajtok, szószok, sajtok, és különböző tengeri ételek ismertek nemzetközileg. A legismertebb francia nemzeti ételek a csigák, a remek rántottbékacomb, a különböző pástétomok, a szarvasgomba, és a libamáj. Az ételeket viszonylag kis fogásokban szolgálják fel, de egy teljes étkezés előételt (hors d'oeuvre), amely leves, vagy hal lehet, főfogást (plat de résistance), salátát, sajtot, gyümölcsöket, vagy egyéb desszertet tartalmaz, és esetleg az étkezés végeztével egy pohár likőrt isznak. Az ételek mellé bort, pezsgőt, vizet, vagy egyéb hideg italt fogyasztanak. A meleg italoknak étkezés közben nincs helye, mivel az elrontja a remek francia ételek ízét. Franciaország különböző régióira különböző ételek jellemzőek, az összetevők, és az elkészítésük módja annyira különbözőek, hogy tipikus francia konyháról nem beszélhetünk. Párizsban viszont szinte mindegyik országrész ízei kóstolhatók a város mintegy 5000 éttermében, de ezek sokkal drágábbak, mint vidéken.

Az alábbiakban Párizs remek étterméből és kávéházából kiválasztottunk néhány, valamilyen szempontból figyelemre méltót. Az éttermek megadott árai csak tájékoztató jellegűek!

 

Altitude 95, Le Jules Verne

Ezeknek az étteremnek a különlegessége, hogy az Eiffel-toronyban találhatóak: az Altitude 95 az 1. emeleten, míg a Le Jules Verne a másodikon - így vitathatatlanul ezek a legszebb panorámával rendelkező éttermek Párizsban. A két étterem közül az Altitude 95 kínál megfizethetőbb árakat. Az éttermek természetesen rendkívül népszerűnek számítanak - min. 24 órával előre kell asztalt foglalni ide (ez viszont azzal az előnnyel is jár, hogy nem kell kivárni a gyakran több órás sort az Eiffel-toronynál).

Eljutás: Eiffel-torony: gyalog a Szajna partján. 6-os metró: Bir Hakeim megálló. 8-as metró: École Militare megálló. RER C: Champ de Mars, Tour Eiffel megálló

Három fogásos ebéd átlagára: 40 Euró (Altitude 95), 100 Euró (Le Jules Verne).

Szállás Párizs - Altitude 95, Le Jules Verne

 

 

 

Angelina

A Louvre-hoz közel, a Rue de Rivoli árkádjai alatt található legendás teaház forró csokijával (l'Africain) lett világhírű, amely ízéről emberek ezrei egybehangzóan azt tartják, hogy a világon sehol máshol nem tudják még csak megközelíteni sem (bár azóta az Angelina Japánban, és az Egyesült Államokban is nyitott teaházakat). A tökéletes szó kevés az Angelina forró csokijára, és a 7,50 Eurós árnál sokak a többszörösét is bármikor kifizetnék érte. Az afrikai forró csoki annyira finom, és laktató, hogy szinte egy komplett fogásnak is megfelel. A ház specialitása továbbá az igen finom Mont-Blanc csokitorta, de a felsoroltakon is remek ételeket kínál az Angelina. Ide igen sokan vágynak, ezért átlag 10-15 perces sorbanállásra kell felkészülni. .

Eljutás: 226 rue de Rivoli. Gyalog a Szajna parton, a Louvre-tól. 1-es metró: Louvre-Rivoli állomás.

Szállás Párizs - Angelina

 

Berthillon

A legendás Berthillon, Párizs leghíresebb fagyizójának fagylaltja teljesen más, mint amit bárki is kóstolt is eddig, íze csodálatos. Ezt a nyári hónapokban a Berthillon előtt várakozó rendszeres hatalmas sor is alátámasztja. A kreativitás legnagyobb foka érhető tetten a Berthillon fagylaltjain, melynek ízkombinációi igen különlegesek. Hírnevét annak is köszönheti, hogy kizárólag természetes összetevőkből áll: a Berthillon egyáltalán nem használ mesterséges anyagokat, édesítőket, stabilizátorokat, vagy színezőanyagokat, A családi vállalkozást a Chauvin-család üzemelteti.

Eljutás: 29-31 Rue Saint Louis en L'ile. Metró: 7-es vonal: Pont Marie állomás. 1-es vonal: Saint-Paul állomás. 10-es vonal: Cardinal Lemoine megálló.

Szállás Párizs - Berthillon

 

Chez Clement

A francia étteremláncnak, a Chez Clementnek Párizsban 10 étterme van (Champs-Elysées, Montparnasse, Opera, Bastille, Gare du Nord, Pte de Versailles, Maillot, Wagram, St-Michelle, Marbeuf). Ezek roppant népszerű helyek a párizsiak, és a turisták körében egyaránt. Viszonylag elérhető árakkal lehet találkozni, és a legtöbb párizsi étteremtől eltérően, itt nagy adagokat adnak! Tradicionális francia ételek kóstolhatók, megfizethető áron, amelyek az étlapon angol nyelven is fel vannak tűntetve.

Szállás Párizs - Chez Clement

 

Les Deux Magots

A híres kávézóban Párizs kulturális, és intellektuális élete találkozik. Egy kávé áráért olyan sokáig ülhetünk itt, ameddig akarunk, és nézhetjük az elhaladó embereket, és szívhatjuk magunkba Párizs semmihez sem hasonlítható légkörét.

Eljutás: Cím: 6 place St-Germain-des-Prés. Metró: 4-es vonal: Saint-Germain-Des-Prés állomás.

Szállás Párizs - Les Deux Magots


 

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel